По пловдивските пазари е пълно с воднисти чушки. За това алармират разтревожени купувачи в редакцията на TrafficNews.bg.
„Воднистите чушки имат пазарски вид, изглеждат по-големи, по-плътни са и с големи дръжки, имат повече семки, а като се пекат във фурната пускат вода”, твърдят потребители от пазара до Първо районно управление.
От асоциация „Български пипер” съветват да пазаруваме чушки за зимнина след 15 септември, за да се засуши времето.

Как да познаем коя е хубава?
Хубавите са червена капия с тънка дръжка и са по-плоски и накривени от воднистите, които пазаруващите наричат „пластмасови” или изкуствени.

Защо пазаруващите хора предпочитат да си направят сами зимнината, вместо да я купят готова, въпреки че им излиза по-скъпо?
Купувачите отговарят единодушно, че в купените от магазина продукти се съдържат консерванти и вредни „Е”-та, а направените в домашни условия са по-вкусни и безопасни.

А каква е цената за килограм чушки на пазара?
70 стотинки за килограм на чувал, без избор. Може да познаете българската стока по етикета на чувала или щайгата. Стоката трябва да има сертификат за произход и качество, така че при покупка изисквайте документа.

Цветелина Велкова