Непочистените малки улици създадоха ново препятствие за пловдивчани - дори в центъра на града няма къде да се паркира. Най-голямото натрупване на снега е в краищата на улиците, до тротоарите, където е предвидено да има паркоместа. Повечето автомобили обаче дори не могат да отбият, защото голяма част от снега вече е и заледена, предаде репортер на TrafficNews.bg

Шансове да паркират имат само водачите на джипове. Поне една утешителна новина - от Общината заявиха, че такса за Синя зона ще се плаща само в случай, че мястото е почистено от сняг. т.е. ако снегът не е почистен и успеете да паркирате, няма да плащате.

Предизвикателството е голямо и за пешеходците, които заради непочистените тротоари и пешеходни пътеки решават да се движат по улиците и то в средата им, където гумите са намачкали снега. По този начин обаче те създават още една пречка за шофьорите.

Така се завърта един порочен кръг, който, изглежда, няма да бъде решен, докато снеговалежът не спре и улиците не бъдат почистени. От ОП "Чистота" вече обясниха, че в малките улици ще се влиза едва след като бъдат почистени основните булеварди.