Повече летателни часове. Това си пожелаха пловдивските пилоти в Международния ден на космонавтиката и авиацията. Трима командири от Авиобазата в Граф Игнатиево присъстваха на празника на летищна площадка „Марица” край града.

На днешния ден при нас в базата няма организирано събитие и затова сме тук, разказаха те пред репортер на TNS.bg, докато се наслаждаваха на свръхлеки самолети. 

Заместник-командирът на летателна ескадрила капитан Иван Динков пожела на колегите си повече летателни часове. Той сподели, че няма чувство на земята, което да се сравни с летенето на изтребител.

Получаваме много добри отзиви за подготовката ни от колегите от Алианса, това коментира пък кап. Димитър Метаксов. Двамата споделят, че след присъединяването на страната към НАТО въоръжението на българските ВВС се е подобрило.

На въпроса какъв да бъде новият изтребител, обещан от правителството, капитаните се усмихват широко и отвръщат в един глас: Какъвто и да е, стига да е нов!

Филиалът на Техническия университет в Пловдив, който бе организатор на събитието, получи поздравителен адрес от командира на 3 Авиобаза „Граф Игнатиев“ бригаден генерал Иван Лалов.

Студентите имаха възможност да летят на свръхлеки самолети с любители-пилоти от цялата страна, дошли на тържеството.

Още новини четете ТУК

TNS.bg