Общинската избирателна комисия обяви, че Божидар Здравков от ДСБ влиза в Общинския съвет на мястото на д-р Калин Калинов в групата на коалицията на Реформаторите и инициативния комитет зад Здравко Димитров.

Припомняме, пред безпрецедентна дилема беше пловдивската Общинска избирателна комисия, след като  Върховният административен съд потвърди рокадата в местния парламент под тепетата. Съдът реши, че кандидат-общинския съветник Божидар Здравков от ДСБ е бил ощетен с 12 преференции, което му е коствало мястото в местния парламент.

ВАС постанови, че Здравков трябва да се закълне в Общинския съвет на мястото на лидера на ДСБ под тепетата Пепа Деведжиева. Самата тя обаче смята, че човекът, който трябва да излезе от местния законодателен орган е д-р Калин Калинов, тъй като е събрал по-малко преференции от нея.

Решението за рокадата е взето на решение на ОИК с мнозинство от 2/3 от членовете, които са 17. То ще бъде изпратено до Общинския съвет още днес и се очаква Божидар Здравков да положи клетва в четвъртък, когато е следващата сесия. 

Още новини ТУК

TNS.bg