Градушки и силни бури имаше през нощта в няколко региона на страната. През цялата нощ в Пловдив валеше дъжд, като синоптиците прогнозират валежите да продължат и през целия ден. Максималната температура днес под тепетата ще достигне до 15 градуса.

Градушка е паднала в района на Гоце Делчев, предаде БТВ. Там силна градушка буквално е образувала ледена покривка от няколко сантиметра.

Проблемът не бил в големината на градушката, а в нейната интензивност. Проблеми е имало и във Враца - там направеният скоро воден цикъл с европари не е издържал теста на проливния дъжд. 

Днес ще е предимно облачно. На много места с прекъсвания ще превалява дъжд. По-значителни по количество ще са валежите в Северна България. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър и с него ще продължи да нахлува хладен въздух.

Температурите ще се понижат още малко и максималните ще бъдат между 12 и 17 градуса. Привечер от запад валежите ще започнат да спират и облачността ще се разкъсва.

По Черноморието ще е облачно с превалявания и максимални температури 15-17 градуса.

По  планинските била ще е мъгливо, в планините  облачно. На много места ще вали дъжд, над 2000 метра - сняг. Ще духа силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8, на 2000 метра - около 3 градуса.

Снимкa: Стойчо Кираджийски

TNS.bg