Читател на TNS.bg ни праща пореден сигнал за непочистени контейнери на територията на Пловдив. През последната седмица подобни сигнали зачестиха най-вече от районите Тракия и Южен.

Вижте какво пише той: ”Живея в жк Тракия, близо до едно заведенийце, наречено Синия Кос. Снимките, които ви пращам, са от казаните, в които от заведението си изхвърлят боклука, от събота, 9 април, 2016 година, като се прибирах от работа. То хубаво го изхвърлят, но няма кой да го почисти. Верно, някой ще каже, днес е събота. Е, и? За боклука, заразите и мръсотията почивен ден няма, ако за работещите в чистотата има. Нещо много мръсен взе да става тоя квартал, и имам смътното чувство, че някъде някой отговорник по почистването  го мързи да си свърши работата.”

Жителят на Тракия се възмущава, че независимо дали е почивен ден или не, всички плащаме високи данъци. Той напомня още, че единият от тях е такса смет.

За какво си даваме парите, пита пловдивчанинът. „Тоест нещо, за което плащам сума ти пари, за да го няма по улиците или да го тъпча по тротоара, след като аз и другите данъкоплатци сме го изхвърлили, където трябва. Не съм съгласен с това веднъж като са минали да съберат някакъв боклук сутринта, след това до другата сутрин или след два дни да няма кой да погледне струпаните отпадъци и да се оправдават после, че имало чистка в Столипиново и не достигали хора и техника, както бяхте написали, или че били почивни дни. Все едно като е почивен ден, никой да не си изхвърля боклука в заветните казани, да не би да се препълнят случайно, за да не нарушаваме спокойствието на някой чиновник или чиновничка, дето не са си свършили работата. Щом им се плаща, да пообиколят квартала и да вземат да си вършат работата и събота, и неделя. Тракия е голям квартал и не може да си позволи да се въргалят боклуци навсякъде след сутрешното почистване, след като толкова много усилия се правят да бъде облагороден."