Гръмотевични бури се очакват в неделя в 18 области в страната, предупреждават синоптиците.

Жълт предупредителен код заради гръмотевици е обявен в областите Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра, Шумен, Разград, Търговище, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали, Смолян, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора.

В Пловдив минималните температури ще бъдат между 8 и 13 градуса.

През деня ще има променлива облачност , временно до слънчево време. В следобедните часове ще се развие купесто-дъждовна облачност. На много места ще паднат краткотрайни валежи от дъжд , придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра, който привечер ще се ориентира от северозапад , ще се усили и ще започне да нахлува по-студен въздух.

Максималните температури ще достигнат до 21 градуса.

Сумарните количества на валежите се очаква да бъдат между 15 и 35 л/кв.м. В отделни райони ще има интензивни локални извалявания с по-големи количества.

През целия ден облачността над страната ще е значителна. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен и с него ще нахлуе хладен въздух.

Над планините ще преобладава облачно време с валежи от дъжд, над около 2000 м от сняг. По Черноморието облачността също ще е значителна и след обяд ще превали.

Още новини ТУК

TNS.bg