Десетки доброволци се включиха днес в кампанията “SOS!Час вниманание!” и посетиха възрастни и самотни хора в село Белозем, община Раковски. Младежите измерваха кръвно налягане, а специалисти провериха стойностите на кръвната захар на пенсионерите. В кампанията се включиха и лекари, които прегледаха хората и дадоха насоки за тяхното лечение. На  жителите на селото бяха изготвени и специални лични досиета и здравни карти. Над 100 души посетиха кампанията, а трудноподвижните хора бяха посетени по домовете си като получиха хранителен пакет и санитарни принадлежности.

„Забравени сме и от държавата, и от близките си! Останали сме сами в къщите си, понякога няма с кого една дума да си кажеш! Толкова е хубаво, че млади хора са решили да отделят от времето си и да ни посетят”,  сподели баба Иванка.

„Някои от хората не са си мерили кръвното от години. Оставили са здравето си на самотек. И са много самотни, търсят  си просто компания… много се радвам, че се включих в инициативата”, коментира  Стефани, която е редовен доброволец.

“SOS!Час внимнание!” е съвместна кампания на охранителна фирма Трафик СОТ и Българския червен кръст. Кампанията  днес се организира  с подкрепата на Община Раковски и кмета на  Белозем Иван Тачев.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg