„В Общинската избирателна комисия всеки можеше да си влезе когато пожелае, а масово чували се отваряха и се поправяха протоколи”, заяви свидетелят по делото за касирането на изборите в Пловдив Тодор Петков. Той е бил председател на секционна комисия в район „Северен” и разказа пред съда нарушенията, които е видял в изборната нощ на балотажа.

Съдия Стоил Ботев отложи делото за вторник, когато той трябва да вземе и решение дали изборите ще се касират. Днес освен разпита на свидетеля, в залата на съда бе прожектирано и видео от изборната нощ, на което ясно се вижда как се отварят чували и се преправят протоколи.

Председателят на ОИК Деница Чингарова пък попита свидетеля защо не е уведомил никой от комисията или полицията за изборните нарушения, които е видял в нощта на изборите. Тя също изтъкна, че въпросните нарушения не са предмет по делото, което е за касиране на изборите.

За следващото дело, което е насрочено за вторник ще бъде предоставена и справка от ГРАО за хората, които са били допълнени в изборните списъци. Техният брой е 1122 и според адвокат Емил Василев, който представлява Славчо Атанасов е имало редица нарушения в допълнителния списък. От Патриотичния фронт изтъкват, че въпросните хора са могли да гласуват по два пъти – в секциите, които са работели, както и по постоянния им адрес.