Близо 250 са рапортите подадени до момента от служителите на пловдивската дирекция. Само вчера молби за напускане са депозирали 160 полицаи. Това коментираха събралите се служители на сектор сигурност днес пред сградата на областната дирекция. Друга цифра обяви обаче директорът на ОД на МВР-Пловдив, старши комисар Разсолков. Той заяви пред репортер на TrafficNews.bg,  че ситуацията се преекспонира, а бройката е едва 45 души, които са навършили години за пенсия.

Според синдикалисти от Пловдив още  десетки молби за напускане се очакват в близките дни. В Трето районно 30% от служителите са заявили намеренията си да напуснат. Други изчакват развитието на ситуацията, за да решат дали да останат в системата. 

Директорът Разсолков подкрепи своите колеги на протеста снощи, но днес  стана ясно, че ще има санкции за тези, които излязат на улицата и блокират пътища. Те също трябва да се съобразят със закона.

След срещата обаче между синдикати и министъра на вътрешните работи- Румяна Бъчварова, протест отново ще има. Служителите на МВР ще изразят най-сериозно исканията си в неделя пред Народното събрание, а пред областната дирекция полицаите ще се събират на мирни шествия всеки ден по обед и след работа.

Още новини от протестните действия на полицаите може да видите ТУК

TrafficNews.bg