Срещата между политическият кабинет на МВР и представители на полицейските синдикати приключи без консенсус, съобщиха от Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите на МВР.  Министър Румяна Бъчварова е съобщила, че правителството няма да оттегли внесения законопроект, който предвижда намаляване на обезщетенията и орязване на социалните придобивки на служителите от сектор "Сигурност". 

Относно направените компромиси за служителите, които работят в МВР преди влизането на на закона в сила, Борислав Мазнев, зам. председател на СФС МВР заяви :"Това не са никакви компрамиси, а дискриминация и опит да се противопоставят служителбите един на друг". 

Според синдикалистите,  ръководството министерството няма никаква визия за реформи, а единствената им цел е да реализират 25 милиона лева икономии. "Заради 25 милиона са готови да скапят цялата система" възмущават се те. 

Според синдикатите напрежението ескалира и те смятат , че трудно ще бъде овлядано. Протестите ще продължат, като до общините , където се провеждат , вече са изпратени уведомления. "Служителите нямат право на стачки, но никой не може да ни забрани да протестираме. Няма такъв закон", заяви Борислав Мазнев.

Днес в 17.30 пловдивските полицаи отново се събират през Областната дирекция на ул. "Княз Богориди". Протестите ще продължат и през следващите дни. 

В неделя, в националният протест в София ще се включат хиляди служители на МВР, затворите, пожарникари и военни. 

 

Как полицаите коментират готвената реформа гледайте ТУК!

 

TrafficNews.bg