Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу Янко Борисов за причиняване  при управление на моторно-превозно средство смърт по непредпазливост на повече от едно лице и средна телесна повреда на едно лице, като случаят е особено тежък.

Обвиняемият е неправоспособен водач, не притежава свидетелство за управление на МПС и след извършване на деянието е избягал от местопроизшествието.

Той е обвинен затова, че на 22 август 2015 г. около 19 часа по пътя Пловдив-Свиленград, в района на комплекс “Кемера”, Янко Борисов е шофирал собствения си лек автомобил БМВ с транзитни номера, регистриран на 3 юли 2015 г.,въпреки че нямал книжка. При неправилно изпреварване, беемвето се удря в движещия се пред него  „Фолксваген Голф“, в резултат на което голфът се преобръща, преминава в насрещното платно за движение, и в него се удря пътуващия в насрещното платно за движение лек автомобил „Мерцедес“, с немска регистрация, управляван от турски гражданин.

Двама мъже на възраст 41 и 45 години от София, пътуващи в голфа, са загинали на място. При  произшествието е пострадал и пътник от мерцедеса. 

Янко, който убил двама край Пловдив, изоставил колата и хукнал през нивата ВИДЕО

След сблъсъка Янко продължил без да спре , а след 200- 300 метра отбил и изоставил беемвето си. „Той го е заключил , което означава че се е притеснявал повече за собствеността си, а не за това че е оставил трупове след себе си“, възмути се прокурорът.

Шофьорът, който освен всичко друго бил и без книжка , отишъл при свой близък на Кемера, като му казал че се е ударил в дърво и поискал помощ. Същият свидетел по-късно е заявил пред полицаите, че Борисов е лъхал силно на алкохол. Той отказал да му помогне, а Янко си тръгнал за село. Пратил брат си да прибира беемвето, а той се покрил.

Когато брат му се появил на мястото на катастрофата да търси беемвето, полицаите които разследвали катастрофата изобщо не подозирали, че в инцидента е замесена и трета кола. Чудели се чий е транзитния номер, открит на мястото на инцидента, който не съвпадал с нито една от регистрационните табели на ударените коли. Асен Борисов и неговите въпроси обаче хвърлили светлина на случая и беемвето веднага било запечатано. Оказало се, че парчетата решетки и капакът на огледалото , намерени между останалите части , са негови.

Янко бил задържан на следващия ден, назначена му е кръвна проба.

Голфът от Кемера е смачкан до неузнаваемост, пътниците са загинали на място СНИМКИ

TrafficNews.bg