Опашки се вият пред Туристическия информационен център, където има пункт за раздаване на покани за откриването на спортната зала „Колодрума”. Първоначално пунктовете за раздаване на ценните хартийки бяха два – освен туристическия център, така и билетния пред Общината. Там обаче 500-те покани бяха свършили още в 10.00 часа.

Така основният поток се премести до Пощата, където служител от ОП „Туризъм” раздаваше поканите. На всеки пловдивчанин се полагаха по две безплатни покани.

Първото събитие на новата зала е Световното първенство по таекуондо от 27 август. На закриването на шампионата на 30 август ще бъде и кулминацията по тържествата по откриването.

4500 безплатни покани ще получат пловдивчани за откриването на новото спортно съоръжение на града. На него ще присъстват премиерът Бойко Борисов, спортният министър Красен Кралев, делегат от Международния олимпийски комитет, стотици наши спортисти. Освен шампионите по таекуондо, своите медали ще получат и победителите от колоездачната обиколка на България, чийто финиш е именно до Колодрума.

TrafficNews.bg