Апелативният съд отмени днешното заседание по жалбата на адвокат Владимир Елдъров за промяна на мярката му за неотклонение от „задържане под стража” в по-лека. Причината е отвод на съдия Евдокия Кемалова. 

Тя обясни, че е преподавала на обвиняемия по три дисциплини в университета, затова не било редно тя да гледа делото, предаде Радио Пловдив. Следващото заседание бе насрочено за 14 юли. 

Пловдивският адвокат Владимир Елдъров е задържан  под стража с обвинения за палежи и  подбудителство за убийство и увреждане на имущество. През 2013 и 2014 година в съучастие с Радослав Керанов като подбудител и Светлин Спасов, Мартин Поптолев, Валери Бодуров и Петьо Пенев като извършители, запалили имущество със значителна стойност в Пловдив, Баня, Зелениково и Марково. 

Елдъров е обвинен и в това, че преди две години е участвал в подбудителство за убийството на колега му адвокат Владко Мерджанов. Третото му обвинение е в подбудителство за увреждане на автомобил, в който била хвърлена и мъртва птица. Защитникът на Владимир Елдъров адвокат Йордан Давчев припомни, че клиентът му е задържан вече пет месеца в следствания арест.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg