Повечето от вас едва ли си спомнят работещо пловдивското кино „Младост".  Някогашното популярно кино на улица „Младежка”, в момента е полуразрушено и пълно с бездомници. Стените са облепени с некролози и изрисувани със свастики. Прозорците са изпочупен, вратите изкъртени,  а носещите колони са пред угрозата да се срутят всеки момент.

Често в сградата избухват пожари, заради настанилите се клошари, а миризмата, която се носи е покъртителна. Бившето кино сега е частна собственост и явно настоящите му собственици не ги е грижа за състоянието на сградата. Проблемът съществува с години и никой не му обръща внимание, докато някои ден сградата сама не се срути...

Дори собствениците да нехаят за своята собственост и здравето и живота на хората, преминаващи оттам, градските власти трябва да вземат отношение по това. Дали да вземат емблематичната сградата за поколения пловдивчани чрез отчуждителна процедура си е плод на управленско решение. Но задължение на общината е да съблюдава всички опасни сгради, които застрашават здравето на хората, за да вземат мерки преди да се стигне до най-лошото.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg