Красиви момичета в страната получавали предложения да станат манекенки, а по време на обучението си дори щели да получават заплата.  Най-вероятно схемата е била за трафик на момичета, които да бъдат склонявани към проституция, каза Таня Ангелова от Местната комисия  за противодействие на трафика.

Сигналът към комисията бил даден от притеснена майка, след като разбрала за предложението към дъщеря й.  Последната пътувала в такси, а шофьорът започнал да й прави комплименти за външния вид. Той й препоръчал да стане манекенка, като дори имал връзките, които можели да сбъднат „мечтата” й.  Шофьорът дал телефонен номер и казал на момичето да отиде в пловдивския хотел, където щяло да има кастинг, а след това и обучение. Всичко било безплатно плюс 30 лева на ден заплащане. Фирмата, която организирала кастинга била една от известните в България.

Според Таня Иванова схемата е често използвана в трафика на момичета. Тя апелира всички родители и децата им да бъдат особено внимателни пък подобен тип предложения. 

От Местната комисия за борба с трафика на хора дори започват разяснителна кампания в пловдивските училища. Между 11 и 24 май в пет пловдивски училища ще бъде проведена дискусия, на която може да участват всички желаещи.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg