Още на следващата сесия на общинския съвет глобите за спрелите по градинки, тротоари и велоалеи ще бъдат вдигнати ударно. Следващите две седмици ще се  обсъждат и точните параметри на глобите, които ще се съставят на нарушителите. Размерът на санкцията ще зависи според това дали неправилно спрелият автомобил е върху тротоара, велоалея или детска площадка и колко затруднява преминаването на пешеходците.

Кметът Иван Тотев, заяви че е против санкцията да е в максималният размер от 200 лева, тъй като много хора работят за по 400 лева месечно, но все пак се съобрази с решението на общинския съвет. Той потвърди, че всеки ден има десетки хиляди автомобили в Пловдив спрели неправилно, но обясни че няма как всичките да бъдат глобявани. Всеки пловдивчанин може да изрази мнение за размера на глобите през нашия уебсайт и пощата на Общината, като градоначалникът гарантира, че всички мнения ще бъдат взети под влияние.

От самото си създаване TrafficNews.bg води война с наглите шофьори, които паркират на инвалидни места, газят градинки и запушват тротоари. Надяваме се глобите да успеят да превъзпитат хулиганите! 

НОВИНИ ЧЕТЕТЕ ТУК!

TrafficNews.bg