Полицаи си купуват маратонки в един от незаконните молове в пловдивския квартал "Изгрев", видя читателка на TrafficNews.bg. 

Снимките, на които се вижда как двама полицаи са се подпряли на една от витрините в "мола" и спокойно разговарят с търговеца, са ни изпратени от наша читателка: 

"Здравейте, днес се натъкнах на уникална гледка. В циганския мол, който се намира в Столипиново, преди време гърмяха всички медии за това, че се осъществява търговия с ментета на водещи световни марки като "Адидас", "Найк", "Пума" и други. Днес, станах свидетел как точно тези, които трябва да следят злоупотребите и незаконието, а именно полицаите да си купуват маратонки "Найк". Гледаме реклами по телевизията, които гласят -"Не на контрабандата", а какво се получава всъщност.Срещу 35 лева ставаш собственик на маратонки "Адидас". Изпращам ви и снимка, съжалявам за качеството. Поздрави на екипа ви, който винаги отразява всички новини", коментира читателката ни.

"Единият, когото продавачът  потупва по рамото, мереше оранжево-зеленикави маратонки на "Найк". Видяхме ги в магазина, докато единия мереше, другия стоеше и гледаше. После на излизане продавачът каза на полицая, че купувал втори чифт за две седмици и полицаят отговори " Еми да". Не успях да ги снимам вътре, защото ме гледаха.

Полицаят си тръгна с торбичка, но не се виждат ръцете му на снимката, за да се добие ясна представа", добави още тя.

"Молът" в Столипиново е мястото, от което можем да си купим турски спортни обувки с марките "Адидас", "Найк", "Пума" и други стоки-ментета за по 30-40 лева. Затова точно цената привлича редица купувачи, които са готови да нарушат закона и да си вземат фалшиви маратонки само за да се сдобият с желания продукт. Какво става обаче, когато хората, които следят за реда, стимулират контрабандата? 

Както преди време TrafficNews.bg първи ви съобщи икономическа полиция блокира складове в търговска база при акция срещу търговията с фалшификати на маркови стоки през ноември месец миналата година.
Екип на TrafficNews.bg бе единствен на мястото на акцията, при която бяха конфискувани стотици чифтове маратонки - ментета на марките "Адидас", "Найк". Складът е собственост на ромска фамилия от "Столипиново", а фалшификатите се продавали в магазинчета в "циганския Мол", в търговски обекти в града, а също така от склада приемали и поръчки по интернет.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ВИЖТЕ ТУК! 

TrafficNews.bg