Летище Пловдив е изправено пред фалит. По неофициални данни задълженията на дружеството са повече от 1 милион лева. За това алармират общински съветници от Пловдив. Според тях финансовото състояние на аеропорта се дължи и лошия мениджмънт от страна на директора Иван Карнабитов. След като стана ясно, че няма пари за заплати, той подаде оставка и от няколко дни летището е без директор.

Служителите на летище Пловдив са притеснени заради липсата на заплати и опасността от затваряне на аеропорта, защото се очаква авиокомпания Райънер да спре полетите през лятото, ако до тогава Фондът за развитие не изплати задълженията от 1 милион лева към компанията.

Преди година и половина Дойчин Ангелов предава поста на Иван Карнабитов, който наследява от него работещо летище и 800 хиляди лева в сметките на дружеството. 18 месеца по-късно летището работи на загуба, заради назначение над 20 служители повече и намалената издръжка от страна на държавата.

Общинският съветник Дани Каназирева е на мнение, че лошото управление на летището е причина за неговото състояние в момента и припомня думите на кмета на Пловдив, че градът не се нуждае от летище, защото пловдивчани могат да използват софийското.

Служителите на аеропорта са изпратили отворено писмо до премиера Бойко Борисов, с което го запознават със ситуацията на летище Пловдив. Според Дойчин Ангелов, оставката на Карнабитов е следствие на лошото финансово състояние на аеропорта.
Директорът в оставка не отговаря на телефона си.

Бъдещето на летище Пловдив зависи от транспортното министерство, желанието на община Пловдив да помогне на аеропорта и от бъдещия директор.

Писмото до премиера - ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА.

Още новини около Летище Пловдив - ВИЖТЕ ТУК

TrafficNews.bg