За полицейска блокада на магистрала „Тракия” на изхода на София за Пловдив, предаде репортер на TrafficNews.bg

Униформените спират от движение тировете и не ги допускат да продължат пътя по аутобана. Настилката е заледена, като снегът продължава да вали.
14 снегорина почистват магистралата, съобщи за TrafficNews.bg директорът на Областно пътно управление – Пловдив Петър Попов.
Според него няма затруднения на движението в пловдивския участък от магистралата. Други 50 снегорина почистват републиканската пътна мрежа. Всички пътища в областта са проходими при зимни условия. Затворен обаче е пътят Асеновград-Кърджали за всички моторни превозни средства. Километрични опашки се образуваха на пътя за Свиленград - вижте ги ТУК.

Както съобщихме от 19 часа тази вечер до 7 часа утре поради усложнената метеорологична обстановка се ограничава движението по всички третокласни пътища в област Смолян. Това съобщиха от Областното пътно управление – Смолян. Забраната е за всички видове моторни превозни средства. Единствените второкласни пътища обаче, по които водачите могат да пътуват през тази нощ са ІІ-86 Асеновград – Рожен – Рудозем – границата и Батак – Доспат.

На всички пътища ще има полицаи, които ще предупреждават шофьорите, че движението по пътищата е забранено, с цел да се почистят пътните настилки. Ограниченията в област Смолян за движение на всички автомобили с вериги, а на товарните без ремаркета и полуремаркета през всички проходи остават. Остава висока опасността от падащи дървета по всички пътища в областта.

Ситуацията до момента - ВИЖТЕ ТУК

 

TrafficNews.bg