Истински снежен ад обхвана Южна България. Бедствено положение е обявено за районите за районите Смолян и Кърджали. 243 села в кърджалийско останаха без електричество заради мокрия сняг, който не спира да вали. Стотици села в Смолянско и Пловдивско също са без ток. Заради свлачища и паднали дървета по пътищата в района закъсаха десетки автомобили и автобуси.

„Много съм доволен от всички, където ни помогнаха и приютиха, дадоха ни вечеря и сега сме доволни, че дойдоха пак да ни изкарат”, разказа пред TrafficNews.bg един от закъсалите шофьори в района.

Влаковете от Пловдив за Стамболийски и Панагюрище бяха спрени за половин ден заради прекъсната контактна мрежа. На автогарата в Пловдив автобусите от засегнатите райони пристигаха с огромни закъснения. Състоянието на вътрешноквартаните улици в Пловдив е кошмарно, защото не са почистени от снега. Още за ситуацията – във видеото.

В смолянско снежната покривка надвишава метър. Има затворени пътища и села без ток. Весела пътува от Смолян за Пловдив. Заради паднали дървета остава блокирана в своя автобус заедно с другите пътници.

„Имаше паднали дървета, изчакахме пожарната, после дойдоха екипи”, разказа момичето пред TrafficNews.bg
Пътят Къдржали-Асеновград остава затворен.

В Кърджали полицията не пропуска извън града автомобили без вериги. Въведено е ограничение и за камионите над 10 тона. С тежка машина е била докарана родилка от джебелско в кърджалийската болница. Прекъснати са телефонните връзки с Черноочене, Ардино и Джебел. Приети са десетки сигнали за закъсали шофьори. В Родопите остават блокирани повече от 30 туристи.

Очаква се тежка да остане ситуацията и през следващото денонощие, защото снеговалежът продължава.

Преди минути наша читателка съобщи, че падналите край Нареченски бани скали не са обезопасени и че не се виждат в тъмното, затова ВНИМАВАЙТЕ! Още за проблема - ВИЖТЕ ТУК

TrafficNews.bg