Родителите в Пловдив са на ръба на нервна криза след новината за удължаване на ваканцията за учениците. Припомняме, че заради високата заболеваемост в града под тепетата училищата ще отворят врати чак на 4 февруари, понеделник. Грипна епидемия в Пловдив и областта беше обявена на 22 януари, а по план в понеделник учениците трябваше да бъдат в час. Това обаче няма да се случи, тъй като заболеваемостта продължава да бъде висока, отчитат от РЗИ-Пловдив.  

Още цяла седмица грипна ваканция в Пловдив!Учениците ще са на училище на 4 февруари

С нас се свързаха десетки притеснени родители, за потвърждение на новината и за да изразят притесненията си от предстоящата едноседмична ваканция, която по думите им „ще им излезе през носа”.

Веселина Димитрова сподели, че през следващите пет работни дни няма кой да гледа момиченцето й, което е първи клас. Причината е, че работодателят й ще откаже да й отпусне още една седмица отпуск. Мъжа й пък е в чужбина, а бабата и дядото също работят.

„Опасявам се, че ще ме уволнят. Щях да припадна.Какво ще правя, кой ще ми гледа детето”, заяви дамата пред наш репортер.

Малцина са тези, чиито родители могат да поемат грижите на внуците. Ироничен  бе коментарът на две дами от Пловдив, който споделиха: „Честито на бабите. Още една седмица ще са подложени на тормоз”.

Най-радостни от новината са хлапетата под тепетата. С „Ура” те приеха новината, като побързаха да я споделят в профилите си.

Родител, който в същото време е и учител под тепетата с неохота научи, че и другата седмица децата ще почиват.

„Ще ни излезе през носа. Както на нас учителите, така и на децата. Ще бъдем много натоварени, защото трябва да се наваксва с материала. От колеги научих, че в няколко училище – основни и начални, в понеделник няма да се провеждат занятия. Това е много притеснително, тъй като не може да се оформят оценки. Има деца, които още не са изпитвани. Надяваме се поне да се увеличи срока, за да се навакса с материала, а децата да са спокойни за срочните успехи”, заяви Мария.

Макар и малко, има и такива деца, които споделят именно тези притеснения, че няма да могат да бъдат оформени за срока. На някои предстоят изпитвания и контролни, за да си повишават успеха. Други пък са с недостатъчно оценки, за да завършат, споделят тийнейджъри пред наш репортер.

Очаква се решение дали 4 февруари ще бъде обявен за неучебен. Припомняме, че кметът на Пловдив обеща да даде още един ден ваканция, за да се слеят събота и неделя с междусрочната ваканция на 5 февруари.

Кметът дава 1 ден ваканция в Пловдив, РЗИ решава дали още тази седмица да пусне грипнаВ града под тепетата има много болни от грип