Кметове, общински съветници и хора от елита на Пловдив масово нарушиха правилата за движение по пътищата и решиха да изкачат Бунарджика с лични и служебни автомобили. Те се включиха в честването по случай 3-ти март, но за разлика от обикновените граждани, които стигнаха пеша върха, представители на управляващи и опозиция предпочетоха кожените салони на лъскавите си возила. Сред нарушителите бяха депутати и районни кметове от Пловдив, както и самият областен управител. От колата си слезе и шефът на Общинския съвет в Пловдив.

Масово те нарушиха знака „забранено влизането” в подножието на тепето и стигнаха до върха с автомобилите си. Стигна се до ситуацията пешеходците да се съобразяват десетки пъти с превозните средства и да се пазят от тях, за да не бъдат ударени.

„Нали е забранено, нали никой не пускат с кола до горе, с какво са привилегировани”, възмути се 45-годишната Надежда Кръстева, която изкачи тепето пеша с двете си деца.

Хората са на мнение, че лица от подобен ранг, които е редно да дават пример на обществото със собственото си поведение и отношение, нарушават правилата за движение и изкачват тепето с коли.

Репортер на TrafficNews.bg засне как голяма част от тези важни за града и обществото личности решиха да не търкат подметките на лъскавите си обувки, а да покажат на народа как всеки може да прави каквото си пожелае, без да бъде наказан.

По принцип всеки нарушител трябваше да бъде глобен с 30 лева и отнемане на 4 контролни точки от талона за влизане срещу знака „забранено влизане” и допълнително между 20 и 50 лева за акт, че се движат с автомобил по тепето, което е защитена природна забележителност.

Но защо ли и дами и господа нарушават правилата? Защо безочливо паркират на забранени места, без да се смутят за секунда? Нима те не са хора, като всички нас? На тези въпроси не успяхме да намерим отговор, тъй като в момента, в който забелязаха репортера ни, до един гузни се „изнизаха” в колите си и побързаха да си тръгнат, като преминаха отново през тълпата от хора, сред която имаше и много деца. Всички пловдивчани, които присъстваха на тържеството, бяха паркирали колите си на местата, които бяха позволени за тази цел. Когато попитахме граждани защо не са паркирали автомобилите си горе на самото тепе, те отговориха:

„Има полицаи, които следят за спазването на реда, а паркирането там е абсолютно забранено.”

Полицаи наистина имаше и наистина следяха за реда и за паркирането на автомобили в забранената част. Но това не важеше за политиците.

„Не виждам нарушители тук”. С тези думи полицай отговори на репортера ни, след като беше попитан няма ли да се вземат мерки за паркираните лъскави коли на върха на тепето.

В късния следобед някои пловдивски медии решиха да публикуват прессъобщение от името на бившия кмет на Пловдив и настоящ депутат Славчо Атанасов, който се възмущава на цитираме „скъпи лимузини, които качват управленците нагоре” със снимки на два автомобила и трета, в която самият Атанасов се изкачва пеша.

Никой обаче не си беше направил труда да направи собствено разследване за това кой как е стигнал до върха на тепето и да припомни, че самият Атанасов, докато беше кмет, години наред също е изкачвал Бунарджика със служебния си автомобил, така че не се различава с нищо от тези, които нашият репортер улови на върха на тепето.

В галерията можете да видите къде и как са паркирани автомобилите на властта и опозицията и как пазителите на реда строго ги пазят.

TrafficNews.bg