По случай честването на 137-та годишнина от Освобождението на България, родолюбецът Христо Найденов ни показва и разказва на кратко какво е да си истински патриот, но не само на националния празник, а през всеки един ден от годината. 

74-годишният дядо Христо от Пловдив ни разкрива тайните на собствения си свят, в който българският дух не умира и в който на почит са истинските дейци на Велика България.

"Истинският българин трябва да е патриот всеки ден, не само на 3-ти март", казва родолюбецът пред камерата на TrafficNews.bg 

Домът на 75-годишния дядо Христо е украсен с плакати на най-видните патриоти на България като Апостола на свободата – Васил Левски, Христо Ботев и други емблематични личности. Българското знаме е на почит в дома на пловдивчанина. Терасата на дядо Христо може да бъде забелязана от далеч – на нея целогодишно трибагреникът е на почит редом до плакати на революционери и дейци за свободата на България. Патриотичните надписи върху фланелки оставят привкуса на непоклатимия патриотичен дух.

Апартаментът на патриота е пълен с книги и стари вестници, които показват колко велика е България, благодарение на загиналите в националните борби за свобода.

Дядо Христо се разплака, когато го попитахме как се чувства като чуе българския химн. Отговорът бяха няколко сълзи и... още нещо. Чуйте разказа на 74-годишния Христо във видеото. 

TrafficNews.bg