Седем години лишивана от свобода при първоначален общ режим - такава присъда получи Ангел. Той бе признат от Окръжения съд с Пловдив за виновен в това, че е нарушил правилата за движение и блъскайки неосветена каруца по непредпазливост е причинил смъртта на две деца и телесни повреди на други двама души. 

Припомняме, че инцидентът стана на 18.06.2016 година, когато тогава 25-годишният Ангел предложил на свой приятел да го закара с мотоциклета си "Ямаха" до дома му към 21:30 вечерта. Младежите тръгнали по трасето между селата и със стремглава скорост от 130 км/ч застигнали каруца без светлоотразителни знаци и фенери.

Поради високата скорост, както и поради неосветеността на каруцата, мотористът късно видял препятствието и без да задейства спирачната система, ударил каруцата в задната й част. При удара водачът на каруцата и отхвръкнал и паднали в храстите, а двете деца на 8 и 6 години били отхвърлени напред и паднали на платното. Въпреки оказаната им медицинска помощ, по-късно децата починали. Приятелят на Ангел, който се возил отзад и шофьорът на каруцата получили счупвания и изкълчвания в областта на крайниците.

Със същото решение окръжните магистратите лишават Ангел от право да управлява моторно превозно средство за срок от девет години. Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Снимката е илюстративна!