Деца вече играят в почти завършената площадка в район "Централен", видя репортер на TrafficNews.bg

След редица перипетии, все пак детският кът в междублоково пространство на улица „Капитан Райчо” бе реализиран. Припомняме, че в деня, когато трябваше районният кмет Георги Стаменов да направи първа копка, 20 изключително гневни пловдивчани блокираха изграждането на съвременното съоръжение.  

Доводите им бяха основно съсредоточени около дефицита на паркоместа в района. Възрастен професор по медицина, придружаван от 20-ина живеещи в блока на номерата 62 и 64, скочиха с обвинения, че от години никой не е направил нищо за района, а тази площадката се прави без те да бъдат уведомени и нямали къде да паркират.

Успяха! 20 гневни пловдивчани блокираха направата на детска площадка СНИМКИ и ВИДЕОХората, които живеят в центъра на града, предпочитат изпарения на коли пред зеленина и място за деца

Един от пловдивчаните изрази недоволството си, че по „цял ден чувал топката от близката спортна площадка”, като не искал още едно място, от което ще се вдига шум. Повечето от хората искаха паркинг, тъй като нямало къде да спират. Те предложиха детската площадка да бъде изместена в страни, а там да изградят паркоместата. 

Въпреки първоначалния фалстарт и обтягане на нерви, дни по-късно консенсус бе намерен, а днес проектът за детската площадка на стойност от 60 хиляди лева е вече почти финализиран.

По подобие на къта до ТЦ "Гранд", площадката е оградена, поставена е ударопоглъщаща настилка и детски атракциони. Парзалка, люлка и други катерушки радват децата, а междувременно продължават работите по облагородяване на прилежащата зона. Доскорошното прашно пространство, което служеше за спиране на коли, е в процес по изграждане на няколко паркинг места. 

Преди: 

Сега: