Снимки на ужасяващо мръсна градинка ни изпрати читател на TrafficNews.bg. Терасите на блок 272, в пловдивския квартал Тракия, от доста време са се превърнали в място, откъдето обитателите на блока да изхвърлят боклуците си. Бутилки от вода или уиски, найлонови торбички, опаковки от различни храни, щипки, дрехи, чували, фасове, тампони за лице са само част от артикулите, които можем да разпознаем на фотосите.

"Градинката се е превърнала в нерегламентирано сметище. От горните етажи на блока денонощно си изхвърлят бутилките от алкохол през терасата, а веднъж не са се сетили да изчистят. Последният боклук е огромен чувал, който се закачи на клоните на дървото и вече с месеци стои там - лято, зима - все е там", коментира изнервен съсед.

За съжаление подобна гледка е обичайна около много междублокови пространства. От Общината никой не взима под внимание мръсотията. Жените, на които се плаща да метат не се захващат с почистването на тревните площи, тъй като "това не било тяхна работа", разказа една от жените в "Чистота" пред репортер на TrafficNews.bg.

Е, за съжаление: Прасето си е Прасе дори в града! Въпреки, че Пловдив стана европейска столица на културата за 2019 година подобни гледки са много често срещани.

Макар и рядко има и хора за пример! Вижте тук как бивш пилот направи от градинката пред блока мини оазис!