Първите щандове за мартеници вече се появиха на центъра в Пловдив , видя репортер на TrafficNews.bg.

Само дни след като махнаха елхата за Нова година сгъваемите маси на търговците вече са отрупани с червени и бели конци. Разновидностите както всяка година са много. Има от плат, прежда, с мъниста, с пайети, с анимационни герои. Цените започват от 0,5 стотинки за най- семплите мартенички, преплетени с бял и червен цвят, до 10-15 лева за големите мартеници, които закачаме най-често в офисите или апартаментите си. Новата мода сред децата са мартеници-татуси, които се залепват по тялото на малчуганите.

Търсени са също и червено-белите гривни, които са с различни надписи, послания, имена, зодии.
"Учениците купуват най-често мартинички с мъниста, които са на стойност 50-60 стотинки за бройка. Децата харесват тези с картинки на любими герои от детските филмчета или медальоните. Рядко хората си купуват големите мартеници, които се използват за домашните помещения.", сподели пред TrafficNews.bg един от търговците.

По-възрастните хора предпочитат мартеници, които се закачат на дрехата, за да не ги притесняват по ръцете, а учениците и студентите купуват повече еднакви бройки за приятели и съученици.

TrafficNews.bg