Култова сладкарница, италиански ресторант, известен бутик и салон за красота – това са най новите клиенти на НАП-Пловдив.  Към „черните списъци” подлежащи на мярката „Запечатване на обект“ в града под тепетата са се прибавели още няколко дружества, квалифицирани като нарушители. През изминалата седмица агентите на финансовата институция са провели поредната си акция по търговските обекти под тепетата.

Мярката по запечатване може да бъде наложена за срок до 30 дни независимо от предвидените в закона глоби или имуществени санкции.

Култовата сладкарница "Стената" е наказана с най-тежката санкция. Заведението, известно с мелбите си и намиращо се в центъра на града, е спипано в нарушение и запечатано за десет дни. Наш репортер не успя да се свърже с управата на сладкарницата, тъй като на посочения за контакти телефон не отговаря. Във Фейсбук страницата им обаче е упоменато, че сладоледената къща ще затвори врати до 17 май.

Инспекторите на НАП са навестили и съседното заведение – италиански ресторант „Pasta E Vino Petraglia” . Търговският обект се намира на улица „Никола Петков”, до Търговската гимназия. Малкото заведение, с богато меню и приятна обстановка, е заплашено от затваряне до 30 дни. Каква ще е съдбата на ресторанта не се знае, тъй като почти цял ден телефонът на фирмата е изключен.

След проверка, инспекторите са открили нередности и в известния под тепетата бутик от веригата Джофра. Магазинът се намира на Главната, а марката не за първи път попада в „черните” списъци на приходната агенцията. В началото на месец октомври обектът от веригата, намиращ се на партерния етаж на хотел Санкт Петербург, също бе атакуван. Тогава констатираното нарушение бе минимално и фирмата се размина без най-тежката санкция. Дали това ще се случи и с магазина в центъра? Пред наш репортер управата отказа да коментира казуса.

В крачка са били спипани и собствениците на  фризьорски салон Магнолия.

В графата на обекти, подлежащи на принудително запечатване в рамките на 30 дни, попаднаха магазин за парфюми в Кючука и пекарна срещу училище „Св.Седмочисленици” в Тракия.

Мярката може да бъде обжалвана пред Административния съд, а глобата може да бъде заплатена, но това не влияе на изпълнението. Тя просто ще отпадне, ако съдът се произнесе в тази насока.