Магазин за обувки на известната под тепетата марка "Дизи" е заплашен от административна мярка „принудително запечатване”. Фирмата, стопанисваща търговския обект, се появи в „черните” списъци на НАП-Пловдив. Сред редовете на документа попадат редица магазини и сергии за цветя, атакувани от служителите на приходната агенция за 8 март.

Сред неизрядните данъкоплатци се наредиха още мини маркет и павилион за вестници.

Проверка на данъчните е имало в магазин за обувки "Дизи" на Главната. По време на акцията служителите на НАП са констатирали нарушения и е бил съставен акт на фирмата. Към този момент обаче не изготвено наказателното постановление и бъдещето на обекта не е ясно. Свързахме се с управителят на "Дизи" ООД, който заяви, че магазинът не е запечатан. Той отказа да коментира, какво е било нарушението, които е констатирани, както и дали ще се запечата вратата на обекта.

В „черните”списъци попаднаха още павилион за вестници, който се намира пред Автогара Юг, както и  магазин, прилежащ към бензиностанция на входа на село Брестник.

Акция на НАП е имало и навръх 8 март. Служители са били мобилизирани по пазарите в града, магазините и малките сергии. Дни преди бума на пазаруване на цветя, от приходната агенция съобщиха, че има изненадващи проверки.

Въпреки предупрежденията обаче няколко търговци под тепетата били хванати в нарушения. Най-много неизрядни цветари са били санкционирани в Тракия, на пазара до Католическата църква. Там са били ударени две сергии за неиздаване на касов бон, както и магазин.

Сериозна санкция ще отнесе и търговец от пазара на Гребната база. Навръх 8 март той е атакуван с акт от данъчните служители. Причината е сходна – неиздаване на фискален бон.

В крачка е хваната и фирмата, стопанисваща един от големите цветарски магазини в Кършияка, този до църквата” Св. Иван Рилски”.

Мярката може да бъде обжалвана пред Административния съд, а глобата да бъде заплатена, но това не влияе на изпълнението. Тя просто ще отпадне, ако съдът се произнесе в тази насока.