Кампания по кръводаряване ще се проведе утре в Пловдив. Подвижният кабинет на Кръвния център ще бъде разположен от северната страна на Централна поща, а всички желаещи да дарят кръв могат да го направят от 9.00 до 14.00 часа. Поводът е Световният ден на безвъзмездното кръводаряване, който традиционно се отбелязва на 14 юни. Тази година мотото на кампанията е "Дарете кръв, подарете надежда за живот!".

"Районният център за трансфузионна хематология в Пловдив е с 67-годишна история и осигурявя с качествена и безопасна кръв на лечебните заведения в регион, обхващащ повече от 1/5 от територията на България. През 2017 г. РЦТХ - Пловдив работи успешно и ползотворно и увеличи броя на обслужените кръводарители от Пловдивски регион с около 1000 души. За периода отчитаме 25 496 кръводарявания за РЦТХ - Пловдив и общо за региона - 37 905 кръводарители", посочиха от центъра. 

И призоваха пловдивчани да се включат в кампанията за безвъзмездно кръводаряване по повод Световния ден на безвъзмездното кръводаряване.

"Надяваме се, че с общи усилия можем да присъединим повече хора към благородната кауза, да привлечем нови кръводарители, за да помогнем на нуждаещите се болни", коментираха от РЦТХ - Пловдив.