Няма данни за нарушения. Това е констатацията, представена в становище на ОД на МВР-Пловдив по повод случая с мъжа, който беше забелязан в неадекватно състояние от репортер на TrafficNews.bg да лежи на земята с изпразнена бутилка високоградусов алкохол в непосредствена близост до сградата на Четвърто районно управление.

Припомняме, че по данни на очевидци мъжът е лежал там в неадекватно състояние над 2 часа, а една от наблюдателките споделя, че синът ѝ е опитал да извика помощ, но такава била отказана. Междувременно над 40 минути след позвъняване на 112 от наш репортер беше пратен екип на 4-то РПУ, който бе пратен с приоритет по сигнал за силна музика в една от ромските махали в града.

Последният параграф, който събуди недоумение у нас по отношение на изпълнението на служебните задължения на полицаите, беше фокусиран върху тяхното държание, а именно факта, че две жени, наблюдателки на случилото се, са категорични, че единият униформен си е позволил уронване на достойнството на лежащия мъж като се е изплюл върху него. Всички тези данни обаче бяха опровергани в официалната позиция на МВР. 

Реакции?! Пиян и неадекватен мъж лежи 2 часа на земята до 4-то РПУ в Пловдив СНИМКИКак действат МВР след граждански сигнал на тел. 112

Ето и пълното становище на ОД на МВР - Пловдив по казуса, без редакторска намеса:

Във връзка с Ваш сигнал, депозиран по електронна поща на ОД на МВР Пловдив по описа на дирекцията и публикуваната статия в интернет пространството с идентично съдържание, Ви уведомяваме, че е извършена задълбочена проверка с цел установяване обективността на изнесените в изложението Ви данни и обстоятелства, в хода на която се установи следното:

*Снети са писмени обяснения от всички лица, имащи отношение към случая. В тази връзка, базирайки се на събраните материали, Ви информираме, че служителите на 04 РУ на МВР гр. Пловдив са спазили указанията съгласно съществуващата нормативна база за
реда и времето за реагиране при сигнал за извършено престъпление или нарушаване на обществения ред.

*Няма данни за извършени дисциплинарни нарушения от страна на служителите на реда при отработване на сигнала свързани с уронване на честта и достойнството на пострадалото лице в безпомощно състояние.

*До 18.24 ч. на 31.07.2018г. няма постъпили сигнали от граждани на спешен телефон 112 или в 04 РУ на МВР Пловдив за лице изпаднало в безпомощно състояние до църквата „Св. Петка“. Екипът на ЦСМП-Пловдив се отзовал в 19:05ч. – тридесет минути
след подаването на Вашия сигнал на тел. 112. Като се отчете факта, че тези сигнали се препредават от дежурен център „112“ – Кърджали чрез ОДЧ в ОДМВР – Пловдив до съответните структурни звена.

Имате уверението ми, че ръководството на ОДМВР – Пловдив стриктно следи за изпълнението на служебните задължения, свързани с опазване на обществения ред и съблюдаване на законността в страната.

Благодаря за Вашата активна гражданска позиция и своевременното уведомяване.

Мъжът, който прекара 2 часа в несвяст пред полицията - бивш полицай и настоящ агресивен алкохоликСъседи на Мартин и работещи в квартала са подали редица жалби срещу мъжа, тъй като се страхуват за живота си