Молдовецът, взривил банкомата в Тракия,остава в ареста. Срещу него е повдигнато обвинение за тежко умишлено престъпление, като се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 3 до 15 години.

Според съда в този, макар изключително ранен етап от разследването, са налице достатъчно данни, от които да се направи обосновано предположение за това обвиняемият Евгени Недиалков да е автор на престъплението, за което е обвинен.

Съдът намира, че опасността обвиняемият да се укрие е реална, с оглед на това, че той няма адрес, на който да пребивава, преди задържането се е подготвял да напусне страната и е пребивавал по хотели. Според съда е налице опасност да извърши престъпление при мярка, различна от задържане под стража, макар и да има чисто съдебно минало, от представената от прокуратурата справка е видно, че срещу обвиняемия има образувани в Молдова наказателни производства.

Недиалков е криминално проявен и издирван от молдовските власти. Неговият партньор обаче е избягал и е напуснал пределите на България. 22-годишният молдовец е студент в Юридическия факултет на университета в Комрад.

По време на заседанието в Районен съд - Пловдив, жената, която двамата молдовци са водили с тях за прикритие, е разказала с пълни подробности механизма на обира. 

Анна Сърбо е разказала от къде са били купени материалите, с които е направена бомбата, с която е взивен банкомата, а след това е посочила къде двамата бандити са изхвърлили дрехите, с които били облечени. На нея била поверена мисията по обмяната на откраднатите пари. От взривения банкомат са откраднати около 215 000 лева. 

Всички пари са изнесени зад граница. Съучастникът на Евгени на име Михаил е избягал през границата в Турция.  

"Реално намерени са само 6 банкноти по 20 и 50 лева", разкри прокурор Румяна Калеева. Останалите 88 хиляди лева били проследени. Тях крадците успели да обменят в чейндж бюро в евро и изнесени зад грабица. 

Какво каза още прокурор Румяна Калеева и защитникът на Евгени вижте във ВИДЕОТО: