Млад мъж е задигнал лекия автомобил на свой познат край Пловдив, научи Trafficnews.bg. За инцидента сигнализирал собственикът на автомобила, който е жител на близкото село Бенковски. Скоро след като получили сигнала, униформените намерили возилото, зарязано край кариерата в Белащица. То било повредено и със сменени регистрационни табели. 

22-годишният собственик на откраднатото БМВ разказал пред униформените, че оставил автомобила паркиран пред дома си в Бенковски в четвъртък вечерта. Когато се събудил на следващата сутрин обаче, то липсвало.  Той посочил на полицаите и евентуалния извършител - 21-годишен негов познат. Двамата се били срещнали предишната вечер. 

При последвали оперативно-издирвателни действия младият мъж бил открит. Скоро след това се намерил и автомобилът. Униформените са разпитали всички установени свидетели по случая. Работата по случая продължава от служители на реда от село Труд и град Пловдив. 

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 346, ал. 1 от НК - за противозаконно отнемане на чуждо превозно средство с намерение то да бъде използвано. Наказанието, предвидено от закона за подобно деяние, е лишаване от свобода от една до осем години и дори по-тежко, ако превозното средство е изоставено без надзор или при последвала повреда.