Началникът на митница в Свиленград остава в ареста. Това реши Апелативният съд в Пловдив. Тодор Караиванов обжалва на втора инстанция взетата от Хасковския окръжен съд мярка за неотклонение „задържане под стража“.

„Жертва съм на мафията – на тези, които въртят контрабандните канали през Свиленград”. Това заяви пред журналисти в Пловдив Тодор Караиванов.
Свиленградският митничар е обвинен във взимане на подкуп на обща стойност 2773 лева.

Още във видеото: 


„Сумата, за която се твърди от обвинението, че представлява предмет на разследвано престъпление „подкуп” е много по-малко от тази, за която се тръби, че е открита в неговия дом”, заяви адвокатът му Гергана Георгиева.
Тя каза още след заседанието, че парите, открити у Караиванов, не са белязани, защото не са реагирали на облъчване с ултравиолетова лампа.
Заседанието се проведе при закрити врати, заради използването на специални разузнавателни средства.
„Деянието, което е извършил и за което има основателно предположение, за мен е непростимо за лице, което заема такава длъжност”, каза след заседанието на съда прокурор Марина Белчева.
Според магистратите той може да се укрие и да извърши друго престъпление, а и степента на обществена опасност е голяма. Определението на съда е окончателно.