Министерството на отбраната и авиобаза Граф Игнатиево организират дарителска кампания в подкрепа на семейството на капитан Петър Димитров от изтребителната авиационна ескадрила на авиобаза Граф Игнатиево. Към нея се присъединиха военнослужещи от ВВС. В момента се извършва ремонт на ведомствено жилище в района на авиобазата, за да може в петък многодетното семейство да се настани.

Военнослужещи събират и доброволни финансови средства, за да подпомогнат младите хора в този труден момент. С лични средства днес в дарителската кампания се включиха министърът на отбраната Красимир Каракачанов, заместник-министрите на отбраната Атанас Запрянов и Анатолий Великов и членовете на политическия кабинет към министъра на отбраната. Началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, заместник-началниците на отбраната - вицеадмирал Емил Ефтимов и генерал-лейтенант Димитър Илиев, и постоянният секретар на отбраната Антон Ластарджиев също дариха средства за кампанията.

Пожар унищожи къщата на младо семейство с две малки деца в Брестник ВИДЕО и СНИМКИСлед десетина дни Константина и Петър очакват на бял свят да се появи и третото им детенце

Школото в Брестник с дарение за семейство Димитрови, пловдивчанка предлага мебели ВИДЕОДесетки обаждания са постъпили в кметството на селото през последното денонощие

Припомняме, че семейството на младия пилот капитан Петър Димитров остана без дом, след като пожар унищожи къщата и цялото им имущество в село Брестник на 24 февруари 2019 г. Младото семейство има две малки деца - дъщеря на 10 г., момиченце на 1,5 г. и очаква раждането на третото си дете през март тази година. Освен личните си документи двамата родители не са успели да спасят нищо от вещите в горящата къща.  

От министерството се обърнаха с призив към всички военнослужещи от въоръжените сили и граждани да се включат в дарителската кампания в помощ на семейство Димитрови.

Финансовите средства могат да бъдат изпращани в следната банкова сметка в Уникредит Булбанк на името на Констатина Емилова Димитрова:

IBAN: BG05UNCR70001520697983

BIC UNCRBGSF