Областният управител Здравко Димитров проведе работна среща с министъра на културата Боил Банов. На срещата бяха обсъдени въпроси свързани с готовността на Пловдив за домакинството на Европейска столица на културата през 2019 година. Министърът на културата потвърди  ангажимента на ръководеното от него ведомство за реновирането на залата на филхармонията и обеща, че ремонтът ще приключи в срок и пловдивчани ще могат да се радват на една съвременна концертна зала. Двамата обсъдиха и редица културни инициативи, по които ще координират усилията си. 

Здравко Димитров проведе и друга среща, на която присъстваха кмета по културата Александър Държиков, изпълнителния директор на „Пловдив 2019“ Кирил Велчев и други служители.

Цел на разговора бе обсъждането и подписването на специален меморандум между Областна администрация и фондацията, с който се поставя началото на двустранно партньорство между двете институции в областта на културния обмен в областта. Споразумението ще даде възможност да се търсят начини за поощряване на културните мероприятия в района, които ще наситят с нови интересни фестивали и събития представянето на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019 година.

Областният управител подчерта, че връзката между институциите е от изключително важно значение, не само за успешното приключване на този проект, но и за оставянето на трайна следа в културното пространство на региона.