Четвърти ден жителите на квартал „Сарая” в Сопот се без вода, сигнализираха наши читатели от града на Вазов .

Хората от няколко дни се опитват да научат защо нямат водоподаване в домовете си, но никой не може да им даде конкретна причина. Стигна се и до среднощен протест, където жители на града, заедно с майки и малки деца потърсиха отговорност от кмета Веселин Личев.  

Първоначално той в телефонен разговор e заявил, че е извън града и проблемът трябва да се търси във ВиК и ВМЗ.  От двете институции обаче  отричат това да е така.  От ВМЗ са отговорили, че водоемите са пълни и при тях няма причина в града да няма вода. От ВиК пък са заявили, че регистрирана при тях авария няма, а най -вероятно се касае за проблем, създаден с полагането на новите тръбите, но  пък фирмата изпълнител на проекта за новия воден цикъл на Сопот.

Протестиращите снощи бяха категорични, че няма да си тръгнат преди да получат отговори от кмета, който нямал ново оправдание и предложи да осигури хотел, за сметка на общината за всички семейства. В крайна сметка няколко семейства с бебета са приели да използват хотелските стаи,за да  изкъпят децата си.

Късно вечерта е направен преглед и на  водоема в местността Младежки хълм където е станало ясно, че водоема е пълен. Към момента предположенията са, че водата не изпълва новите тръби или, че някъде има нефункциониращ кран.

Личев обеща днес да покани по един представител от всички отговорни фирми за водоподаването в града и максимално бързо водата отново да потече към жителите на квартал "Сарая".

Още новини ТУК

ТrafficNews.bg