„Милена беше прекрасно дете, лъчезарна и усмихната. Тя беше моето момиченце. Не искам да виждам Илиян, нямам сили да го погледна. Надали и той може да ме погледне. Искам доживотна присъда за убиеца на дъщеря ми. Ако трябва да съм честна, по-добре да съм майка на убиец и детето ми да е живо. Тя да го беше убила, не той нея”, това сподели майката на убитата в Куртово Конаре Милена - Ангелина Динова.

На въпрос на наш репортер какво би казала на убиеца на дъщеря й, жената през сълзи отговори: "Ще го попитам къде е детето ми? Той знае и аз знам. Ще го попитам защо тя е там?", допълни Динова. 

Жената, придружена от сина си, и бащата на починалата, се изправиха очи в очи с Рангелов за първи път след инцидента в съдебната зала. През цялото време на заседанието Илиян се усмихваше, но нито един път не се обърна, за да погледне опечалените родители.

Те, от своя страна, бяха представлявани от адвокат Зоя Тошкова в качеството им на частни обвинители. Семейството е предявило и обезщетение за имуществени и неимуществени вреди в размер на 406 хиляди лева (6 хиляди за имуществени и 400 хиляди за неимуществени вреди).

Заседанието трябваше да се гледа по съкратено производство заради пълните самопризнания на обвиняемия. Днес обаче адвокатите на Илиян и самият той поискаха то да се гледа по общ характер, т.е. да се разпитат всички свидетели, които са общо 17. Тъй като повечето от тях ги нямаше в залата, делото се отложи за 23 октомври.

След заседанието роднини, приятели и близки на семейството на Милена заявиха, че ще се борят за това Илиян никога да не излезе от затвора. Те дори искат смъртно наказание, каквото обаче в България няма.

„Да изгние зад решетките”, призова близък на Динови.

Какво каза още майката на убитата Милена, вижте във ВИДЕОТО:

Припомняме, че срещу Илиян Рангелов е повдигнато обвинение, че е убил своята годеница по особено жесток начин - забивайки нож в сърцето й. 

В нощта на инцидента той настигнал половинката си, повалил я на земята и забил нож в сърцето. След това инсценирал заспиване, за да отклони разследващите.

Два дни преди да я прободе с нож в сърцето, Рангелов й подарил годежен пръстен. Часове след убийството, сам е направил пълни самопризнания.