Бременната жена, която беше извозена със спасителен хеликоптер от Ардино към Пловдив, роди успешно. Жената от кърджалийското село Горно Прахово се чувства добре. Тя и новороденото момче са в добро състояние и превозването с хеликоптер на се е отразила на майката и бебето, съобщиха от болницата. Името на детето жената взела от турски сериал.

„Самото раждане беше добре, нормално мина всичко и три дни бях в болницата и на четвъртия родих.”, разказа пред TrafficNews.bg Вилдане Яшар от село Горно Прахово.

На връх петък 13-ти на бял свят се появява Емир. Той е висок 55 сантиметра и тежи 3 килограма и 700 грама.

Бедственото положение в Кърджалийско и непроходимия път до село Горно Прахово наложи хеликоптер Кугър да евакуира бременната жена, която получи болки в корема и се нуждаеше от медицинска помощ. 36-годишната Вилдане беше вдигната с лебедка на борда на хеликоптера и транспортирана до авиобаза Крумово.

„И ме вързаха долу с въже и ме дръпнаха нагоре и този ужас не се забравя, но сега сме добре и мина всичко”, спомня си жената.

Майката и бебето са в добро здравословно състояние.

„Ултразвуково изследване също е направено, установено е, че няма страдание на плода, тя е родила нормално”, съобщи шефът на укип в АГ отделението на Университетската болница „Свети Георги” д-р Илия Амалиев.

Вилдане вече има идея какъв да стане Емир като порасне.

„Нали се качихме на хеликоптер и дано пилот да стане, ама той си знае”, казва още майката.
Жената и бебето ще бъдат изписани след три дни.

Как премина спасителната операция - ВИЖТЕ ТУК

TrafficNews.bg