Лошото време няма да попречи на рокерите, които от ранни зори ще пристигнат в Пловдив и заедно с мотобратството от града под тепетата – Вагабонтс, ще открият сезона.

Любителите на возила на две гуми ще се съберат пред пловдивския мото клуб на булевард „България”, от където ще потеглят на шествие към Бачковския манастир за посрещането на първа пролет. В манастира рокерите ще запалят свещ и ще се помолят за здраве и попътен вятър. Там игуменът ще освети машините.

Приготовленията за шоуто започнаха още от преди месец. От мотоклуба съобщиха пред TrafficNews.bg, че нищо не може да ги спре, дори капризите на месеца. По думите им се очакват стотици привърженици на двуколесните возила от цяла България.

„Традицията ще бъде спазена и тази година. Дъжд и студ няма да ни спрат. Очакват се много изненади и подаръци, шоуто е гарантирано. Искаме да апелираме към всички участници в движението да спазват правилата, да пазят моториста. За поредна година шествието ще бъде под мотото „Спрете войната на пътя! Искам да се прибера Жив!". Всички братя на вятъра са добре дошли на общия Ни празник”, заявиха пред наш репортер от клуба.

Заради шествието трафикът в Пловдив временно ще ограничен. От 11.30 ч. до 12.30 ч. при необходимост в Пловдив ще бъде спряно движението по улица ”Дилянка”. 

След потегляне на мотошествието се очакват временни ограничения и промени в организацията на движението в града по бул.”България”, бул.”Цар Борис ІІІ Обединител”, бул.”Найчо Цанов”, Асеновградско шосе. 

През деня са възможни и затруднения по направлението: Пловдив – Асеновград – Бачково и в района на Бачковски манастир. 

Пловдивската полиция призовава водачите на МПС да изпълняват стриктно разпорежданията на контролните органи  по време на въвеждане на временната организация на движеното за недопускане на необосновани затруднения  на трафика по посочените маршрути.