"Локомотив" Пловдив взе важна победа с 2:1 над "Пирин" Благоевград у дома в мач от деветия кръг на А група. Попаденията за домакините вкараха голмайсторът на тима Мартин Камбуров и Зоран Балдовалиев през първото полувреме, в заключителните секунди Иван Карапетров вкара почетното попадение за "орлетата"."Смърфовете" записаха втория си успех в първенството и така събраха осем точки, с които заемат предпоследното девето място в класирането, даващо поне право на участие в плейоф за оставане в елита. Следващият в класирането е градският им съперник "Ботев" с девет точки.
"Пирин" е на дъното с три точки и по всичко изглежда, че ще е фаворит за директно изпадане.

Срещата започна с предимство за домакините. Още в 11-ата минута Мартин Тошев се озова на добра позиция, но стреля с глава в аут. В 22-ата минута пък вратарят на черно-белите Ясин Ел Харуби трябваше да се намеси решително след изстрел от фаул на Маркиньос.

Две минути по-късно "смърфовете" наказаха "орлетата" за пропуските и Мартин Камбуров откри резултата. Александър Тунчев изведе нападателя с чудесно дълго подаване и за него не бе проблем да преодолее вратаря.

Последваха силни минути за домакините, но два пропуска направи Тунчев, а Балдовалиев също пропусна. Той все пак се реваншира минута преди края на първото полувреме, когато удвои след контра атака на своя тим, а секунди по-късно нямаше късмет и ударът му срещна гредата.

През второто полувреме двата тима си размениха по няколко не особено опасни изстрела, а единственото интересно положение бе почетното попадение на Иван Карапетров, което падна в четвъртата минута на добавеното време.

TrafficNews.bg