„Летище Пловдив се води към закриване” - този извод направи на пресконференция днес пловдивският депутат от БСП Георги Търновалийски. Изказването му е във връзка с уволнените близо 30 служители от оперативния състав и сигурността на аеропорта, за които TrafficNews.bg вече съобщи.

По думите на Търновалийски, без тях летището може да загуби лиценза си. „Миналата седмица е бил отказан карго полет, тъй като липсват специалисти в охраната за обработване на багажа", алармира Търновалийски. Тези специалисти притежават сертификати да изпълняват определените функции, а в тяхното обучение е инвестирано.

Той посочи, че отново ще постави въпросът на вниманието на транспортния министър, защото Летище Пловдив е важен фактор за развитието на града и областта. „Конкретно ще попитам г-н Московски какво става със заявеното намерение за концесиониране, какво смята за начина, по който се управлява летището, и кой води дейността му към ликвидиране”, обяви финансистът Търновалийски.

По думите му задълженията в размер на половин милион могат да бъдат погасявани, стига летището да работи. Към момента се обслужват само полети на нискотарифната компания Райънеър, но има опасност и те да спрат, защото договорът вече е изтекъл. „Очевидно задачата на настоящото ръководство е да закрие летище Пловдив”, заключи Търновалийски. 

Видео от протеста на съкратените служители можете да гледате ТУК

TrafficNews.bg