Пловдивският съд  наказа 19-годишен дрифтър, който избягал от полицията след среднощни изпълнения в Английската гимназия. С БМВ-то си той пилял гуми сред тълпа от дванадесетокластниц. По време на шоуто пристигнала и полиция. В опита си да избяга, той закачил един от униформените, повалил го на земята и му счупил фенера. Последвала гонка до жилището на момчето в село Труд, където е бил арестуван.

Случката се разиграла през месец май, по време на абитуриентските балове.

Няколко месеца по-късно Петко се изправи пред Пловдивския районен съд. Той бе осъден да заплати глоба от 1000 лева за своята дръзка проява. Петко ще се наложи да забрави шофирането известно време, тъй като книжката му е отнета за пет месеца.

За престъплението извършено от него се предвижда наказание лишаване от свобода до три години, но от прокуратурата поискаха освобождаване на младежа от наказателна отговорност, поради факта, че е неосъждан, млад и няма други подобни провинения.

Според съда, именно административното наказание „глоба” в минимален размер се явява справедливо и съответно за конкретния случай.

Както TrafficNews.bg ви разказа още през месец май, изпълнението в стил „Дрифт ин Токио” се разиграл на 12 май. В двора на елитната гимназия се били събрали стотици абитуриенти за така наречените Бели нощи. В средата на тълпата било черното БМВ на Петко, който дрифтирал и пилил гуми на място. Шоуто обаче било прекъснато от екип на полицията. Униформени от Трето РУП се приближили към автомобила и помолили младия шофьор да загаси колата и да излезе.

Петко обаче включил на задна предавка и с форсиране и „въртене на гуми" отпрашил. В този момент един от полицаите се опитал да го спре, но момчето рязко тръгнал с автомобила си към него.   Униформеният отскочил  встрани, за да не бъде блъснат, но БМВ-то го закачило, повалил го на земята и му счупил фенера. Тълпата ученици също се разбягала встрани.

С мръсна газ Петко успял да избяга, но бил последван от автопатрул. След гонка по улиците, момчето успяло да стигне до дома си в село Труд. Там той е бил арестуван и отведен в районното за 24 часа.  

Още по темата може да видите ТУК