Талантлива, красива и отдадена на поезията - това е 17-годишната Дана Цветкова, ученичка в 11 клас. Амбициозната хубавица е възпитаничка на ЕГ "Пловдив", но освен чуждите езици, нейна страст е ѝ родното слово. Тя почита и обича да чете българска поезия и в частност стиховете на Дамян Дамянов, които намира за изключително вдъхновяващи. 

По случай 18 януари 2018 година, когато се навършват 83 години от рождението на големия български лирик Дамян Дамянов и патронния празник на училището, носещо неговото име бе обявен конкурс от Профилирана хуманитарна гимназия "Дамян Дамянов" - град Сливен. Всъщност биографичната подробност, че Дамян Дамянов е родом именно от Сливен, е не особено популярен факт.

Обвеният конкурс бе в различни категории - за стихотворение, разказ, есе, рисунка, графика, колаж и видеоклип. Младата пловдивчанка решава да се включи с видео, което изразява дълбоката ѝ признателност към творчеството на поета, и го прави по очарователен начин. 

Видеоклипът, който е елегантна комбинация от рецитал на "Лунна светлина", акомпаниран от благото звучене на пиано, и визуализация на величествената ни природа, печели на Дана първо място. 

И призът ѝ е съвсем заслужен. Творението ѝ отразява мощта на поезия, докосваща душата, свиреща на най-фината ѝ струна, омайваща и завладяваща, спираща дъха и галеща сърцето, оставяща ни безмълвни. 

Ето и творението, което спечели на Дона заветното първо място в конкурса: