Елитните командоси на Пловдив сътвориха наистина зрелищно шоу по случай своя професионален празник до Гребната база в града, ппредаде репортре на TrafficNews.bg. Те демонстрираха как се неутрализира футболна агитка по време на мач, прекалила с агресията. В крайна сметка най-големият хулиган от "феновете" се озова с белезници.

На паркинга на стадион "Пловдив" спецсилите демонстрираха и заложническа драма с барикадирал се мъж, който заплашва с бомбена атака. За целта бе монтирана импровизирана къща, докарана на паркинга на стадиона ден преди демонстрацията. Вътре мъж с автомат се бе заключил, а отрядът за бързо реагиране само за секунди разби вратите, използва сълзотворен газ, за да обезвреди бандита, и за секунди той също се озова с белезници.

Показани бяха и най-малките полицаи - тези на 4 лапи. След ръкопашния бой, кучетата полицаи демонстрираха своите умения за откриване на предмети, преследване и задържане на опасни лица. А децата имаха възможност да се снимат с тях, както и с техниката, голяма атракция за тях.