Колко квадратни метра са продадени от Община Пловдив през 2018 година и колко се предвиждат през тази година? Този въпрос зададе Дани Каназирева по време на гледането на предложението за Годишната програма на Община Пловдив за управление и разпореждане с имоти общинска собственост.

По думите на Каназирева  Община Пловдив разпродава общинско имущество на килограм, а и няма никаква яснота колко са продадени през предходната година. Тази година най-много имоти са заложени да се продават в Индустриалната зона на Тракия – над 60 000 кв.м. Друга голяма сделка ще е търгът за имота до Братската могила, където са изкарани 21 000 кв.м за жилищно строителство.

Отговорът на поставените въпроси трябваше да даде директорът на отдел общинска собственост Мирослава Сукарева. Тя обясни, че точно такава сметка не е правена от отдела й, но има всякакви други данни. Все пак Сукарева предложи на лидерката на „Съюз за Пловдив” да сметне квадратурата на продадените имоти с елка и да й предостави резултатите.

В крайна сметка до това не се стигна, тъй като общинският директор успя да намери исканите данни. По сметките й през 2018 година са продадени близо 9000 кв.м общинска земя. В новия списък на общински имоти, които 4500 на брой, около 350 се предвиждат за търг. По-голямата част от общинските имоти са апартаменти и обекти, които се отдават под наем – 3854 имота.