"Крале на силата" е отново в европейската столица на културата Пловдив. Провокацията за аматьори и публика ще бъде повдигане на щанга от лег, кофички, набирания и коремни преси за брой повторения. Надпреварата е за деца, тийнейджъри, възрастни и ветерани, съответно на 10, 20, 40 и 60 килограма за различните категории. Всеки участващ в игрите ще получи поощрителна награда, а най-добрите ще си тръгнат с голяма палитра от подаръци.

Вдъхновяващи демонстратори от професионалната сцена ще бъдат републиканската и вице европейска шампионка по фитнес Илина Бояджиева и републиканският, европейски, световен шампион на лежанка Тодор Капашиков, който има рекорд на 310 кг. Специални гости в шоуто са мис Силикон и мис София актрисата Анна-Мария Чернева, която дебютира на медийната сцена от предаването Фитнес Мания още на 16 години.

В благотворителната идея, рекламираща упражнения с тежести с 20-годишна история, се включиха участникът във Фермата и бивш затворник Георги Варсамов и мистър София Илия Манолов. За музикалната програма се грижи световната по фитнес и R&B изпълнителка Анн-Джи.

Генерален спонсор на събитието е българската марка майсторски инструменти Raider. Trafficnews е медиен партньор на събитието, което ще се състои днес от 11 часа на паркинга пред Мосю Бриколаж на бул. "6 септември".