Близки, колеги, приятели и пациенти ще си кажат последно сбогом с  видния пловдивски хирург проф. д-р Красимир Мурджев. Той загуби неравната битка с коварната болест на 23 ноември.

Погребението на проф. Мурджев ще бъде днес от 11 часа на Централни гробища в Пловдив.

Всички познават проф. Мурджев като честен и откровен човек. Лекар, спасил живота на стотици хора, може би хиляди хора.
Проф. д-р Красимир Мурджев е роден през 1964 година. Завършил е медицина в МУ-Пловдив, където преподаваше по обща и гръдна хирургия. Защитил е още магистратура по икономика на здравеопазването.Освен в амплоато на хирург, проф. Мурджев защитаваше правата на лекари и пациенти и в политиката. Беше народен представител, а тази година оглави и Градския съвет на Българската социалистическа партия.

„Загубихме безспорен лидер, естествен водач и истински социалист, еталон за морални и нравствени качества. Ще пазим спомена за него жив, защото всеки от нас има специално кътче в сърцето за един ценен и скъп човек като проф. Мурджев”, пишат негови колеги от партията.

Пловдивският хирург дълго време се бореше с онкологично заболяване. Последните прегледи показваха, че няма място за притеснение, но явно съдбата е решила да бъде безпощадна.

За съжаление, Пловдив губи един добър, честен и достоен за уважение човек.

TrafficNews.bg изказва искрени съболезнования към близките на проф. Мурджев.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg