Все още Община Пловдив очаква имотите от военните, за да може да проведе процедурите за изграждането на улична и техническа инфраструктура в квартал „Гладно поле”. Дългоочакваното изграждане на пловдивския Hi-Tech парк е една от трите зони за въздействие по „Региони в растеж”, която обаче и до този момент не е стартирала.  

Там вече има и инвеститор, който чака градските власти да удължат улица „Богомил”, за да може да включат сградата си към регулацията.

„Имаме един инвеститор там, който чака( б.а. SIBIZ). Знам за проблема, той идва и често в Общината. Но не може да стартираме дейностите, тъй като имотът все още не е общински. Истината е , че той може да вкара сградата си  в регулация, но ще му струва повече пари”, каза Иван Тотев.

След като Министерството на отбраната приеме улицата и подобренията, направени от Община Пловдив,  Министерския съвет  трябва да прехвърли 16-те  дка, за да могат да започнат дейностите там. 

В момента тече и проектирането, така че при възможност директно ще започнат строителните дейностите. Освен подземна инфраструктура, ще се направят и вътрешни улици, както и удължаването на улица „Богомил” и „Георги Странски”, като така ще се свърже цялата зона от новия парк до мол „Плаза”.  

Общината Пловдив възпира военните да създадат жилищни гета във втория градски центърВ новия общ устройствен план зоната в Гладно поле ще бъде само за обществени дейности

Поради това се бави и проектът за  сградата на американската компания SIBIZ. Въпреки че Hi-Tech центъра, на стойност 15 млн. лева, трябваше да е готов до края на 2018-а, все още няма индикации, че това ще се случи и тази година.

SIBIZ  ще развива развойна дейност в първия високотехнологичен център в „Гладно поле. Експертите и инженерите на компанията ще създават прототипите на чиповете на бъдещите поколения на компютрите и смартфоните.

Компанията работи със световни IT брандове като AMD, IBM и други, за които работят по иновациите им.

Hi-Tech центъра на SIBIZ в Пловдив забуксува, първо пускат само няколко етажаНовата сграда на американската компания трябва да бъде готова до края на годината